10.
24
2015
SAP PI PO Migration 7/23/2016

Bir süre öncesine kadar IT sistemleri arasındaki birçok entegrasyon SAP'nin Process Integration (PI) ürünü ile sağlanıyordu. Java ve ABAP Stack’ ten oluşan bu ürünün bize sağladığı birçok adaptör sayesinde farklı platformların entegrasyonu gerçekleşebiliyordu. Ayrıca, Cross-Component Business Process Management (CCBPM) ile complex süreçlere çözüm üretiliyordu.
SAP PI’nin birçok avantajına rağmen, kullanıcıların da dahil olduğu bir onay mekanizmasını sadece SAP PI kullanarak geliştirmek ve süreci bir bütün halinde yönetmek mümkün değildi. Bununla beraber, entegrasyonlarla alakalı raporlama ve analizler sistem tablolarının büyümesiyle imkânsızlaşıyordu.

SAP, hem geliştirmeleri kolaylaştırmak hem de altyapıyı kolay yönetebilmek adına, sadece Java stackten oluşan yeni süreç yönetim ürünü SAP Process Orchestration (PO) ile şu çözümleri aynı çatı altında topluyor:
- Süreç entegrasyonlarının gerçekleştirildiği SAP Process Integration (PI)
- Kullanıcılar ve sistemler arasında iş akışları üreten SAP SAP Business Process Management (BPM)
- İş süreçlerinde kullanılan kural tanımlamalarının yapıldığı SAP Business Rules Management (BRM)

Tam da bu noktada “PI dan PO ya geçmek şirketlere hangi faydaları sağlar? Bu geçişin getirdiği yeniliklerin iş süreçlerine etkileri nelerdir?” gibi soruları sormak kaçınılmaz oluyor.
Bu anlamda PI - PO Migration konusununun bizim için neden kritik olduğunu inceleyelim.
• PO ile birlikte entegrasyonlarımıza BPM i de katıyoruz. Kullanıcının da içinde olduğu onay, data ekleme basamaklarının kurgulanabildiği süreçler oluşturabiliyoruz.
• ABAP Stack’in kaldırılmasıyla, tek bir altyapı üzerine inşa ettiğimiz süreçlerimizde hem performans artıyor hem de altyapı yönetimi kolaylaşıyor.
• Daha önce farklı arayüzlerde oluşturulan süreçler artık tek bir development ara yüzüyle oluşturulabiliyor.
• PO, HANA üzerinde koşabilen bir sistem olduğu için sistem tablolarındaki datanın büyüklüğü sorun olmaksızın gerçek zamanlı entegrasyon raporları oluşturabiliyoruz.
• SAP, geliştirmelerine PO ya yönelik olarak devam ettiği için yeni özelliklerin PI da bulunmayacak olması, farklı platformlar(cloud, B2B vs.) için geliştirilen adaptorlerin kullanılmasını engelleyecektir. B2B, SFSF, ODATA gibi adaptörler PO ile birlikte kullanılmaya başlanmıştır.
Detaysoft olarak 1999 yılından beri kazandığımız tecrübeye istinaden biliyoruz ki SAP PI eğer beklenen şekilde çalışıyorsa çok fazla dokunulmaması gereken ve geliştirme yapmaktan çekinilen bir sistemdir. Buna rağmen, PI - PO geçişi sistemin kronik sorunlarından kurtulabilme ve süreçleri iyileştirme şansını yakalamanızı sağlayacaktır.
Yorum Yapmak için formu doldurup gönderiniz.